Toplijst: de allerbeste financiële producten van 2018

De beste financiële producten van 2018

Tijdens het afgelopen jaar namen ze heel wat kleine lettertjes en prijzen onder de loep. De Consumentenbond presenteert: de allerbeste financiële producten van 2018.

Autoverzekering

Wat de beste autoverzekering is? Dat verschilt per persoon en per auto. Om toch een oordeel te kunnen vellen, deed de Consumentenbond ruim 15 miljoen prijsvergelijkingen. De ANBW scoort goed op voorwaarden, maar ook qua prijs zit de ANWB Veilig Rijden-polis prima. Voor inwoners van Zeeland en Brabant is ook ZLM een voordelige aanbieder. Met testoordelen rond de 9 scoort ABN Amro hoog op de voorwaarden. Dat geldt ook voor de diverse autoverzekeringen van Centraal Beheer en Inshared.

Kijk en vergelijk zelf voor de beste autoverzekering voor jou >>

Bron: Geldgids december 2018

Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van Centraal Beheer Achmea kwam begin 2018 als beste uit de Test, gevolgd door ZLM, Ohra en Klaverblad.

Centraal Beheer Achmea was tot nu toe geen grote naam betredt de AVP, maar kwam eind 2017 met nieuwe voorwaarden. De Consumentenbond beloonde dit met een 7,9. Daar staan wel fiks gestegen premies tegenover. Wil je een goedkope AVP met behoorlijk goede voorwaarden, overweeg dan United Insurance.

Bron: Consumentengids maart 2018

Stapelkorting Zuiver stoelen

Zorgverzekering

Ben je je zorgverzekeraar trouw gebleven, dan zal je dit jaar waarschijnlijk meer moeten betalen. Gemiddeld stegen de premies voor de basisverzekering met 6%. De goedkoopste zorgverzekering van 2019 is de Gewoon ZEKUR polis van de gelijknamige verzekeraar. Deze kost €98,50 per maand. Daarmee is het wel opletten naar welke zorgverlener je gaat, want lang niet alle ziekenhuizen zijn gecontracteerd!

Heb je je verzekering wel al opgezegd, maar nog geen nieuwe afgesloten? Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe uit te zoeken!

Bron: Consumentenbond.nl/zorgverzekering

Inboedelverzekering

De All Risk inboedelverzekering van ING kwam dit najaar als winnaar uit de test. Met een cijfer van 8,4 hield ING onder meer de Maatwerk All-in (8,2) en Standaard All-in (7,9) polissen van Nationale-Nederlanden (NN) op ruime afstand achter haar. Deze verzekeringen scoren met name goed omdat ze in de meeste schadegevallen 10 jaar lang de nieuwwaarde vergoeden; het bedrag waarmee je een nieuw, soortgelijk product kunt kopen. Verzekeruzelf.nl (7,2) vergoedt maar 5 jaar lang de nieuwwaarde.

Bron: Consumentengids oktober 2018

Betaalrekening

Betaaldiensten werden in 2018 aanzienlijk duurder. ING maakte het wel heel bont met een kostenstijging van 7% tot 10%. Ook klanten van de Rabobank waren vanaf 1 april flink duurder uit. ASN Bank, Knab en SNS hielden de tarieven – voor het tweede jaar op rij – op gelijke hoogte. Wel verlaagden zij de rente over het positieve saldo op de betaalrekening. SNS is volgens berekeningen van de Consumentenbond vaak de goedkoopste optie.

Fiets- en e-bikeverzekering

De doorlopende verzekeringen van Kingpolis zijn getest als beste. Voor gewone fietsen scoorden die in het voorjaar van 2018 een royale 8,5, voor elektrische fietsen maar liefst een 8,8. Daarmee bleef Kingpolis de concurrenten Univé (8,1 voor gewone fietsen, 8,4 voor e-bikes), Allianz Global Assistance (8,2 voor gewone fietsen, 7,8 voor e-bikes) en Unigarant (8,0 voor gewone fietsen, 7,7 voor e-bikes) ruim voor.

Bron: Consumentengids mei 2018

Private lease

Bijna de helft van alle nieuw verkochte auto’s is een leaseauto. De vraag naar private leaseauto’s is de afgelopen jaren explosief toegenomen. Met private lease, of privé lease, betaal je een vast bedrag per maand. Met het Autolease-collectief maakt de Consumentenbond private lease inzichtelijk en begrijpelijk voor iedereen. Leasebedrijven die meedoen beschikken over het Private Lease Keurmerk. In het Autolease-collectief van eind 2018 voerde automerk Kia opnieuw de boventoon. Verreweg de meeste contracten worden afgesloten voor de Kia Picanto en vervolgens de hybride Kia Niro. Hierna waren de Hyuandai 120 en Nissan Qashqai het meest populair onder consumenten.

Meer over private lease >>

overstappen bespaart genoeg voor vakantie naar Portugal
Rechtsbijstandverzekering

Met een Testoordeel van 7,8 scoorde de rechtsbijstandverzekering van ABN Amro (helaas alleen af te sluiten met een betaalrekening bij die bank) het beste in de test. Daarna volgden de voordelige polissen van Lancyr (7,7), gevolgd door ZLM en Univé. Ze onderzochten ook de tevredenheid over de rechtshulpverleners. Univé Rechtshulp en SRK scoorden daarbij nog het best (7,3), gevolgd door Stichting Achmea Rechtsbijstand (7,2), Arag (7,1) en hekkensluiter Das; die rechtshulpverlener kreeg een 6,5.

Bron: Consumentengids september/Geldgids december 2018

Reisverzekering

Met een  7,6 kwam de doorlopende reisverzekering ANWB Compleet in oktober als winnaar uit de bus. Unigarant Uitgebreid van ANWB-dochter Unigarant heeft dezelfde voorwaarden, maar is gemiddeld duurder. ANWB voerde in 2018 een paar verbeteringen door. Zo zijn reizen voor een studie of vrijwilligerswerk in het buitenland nu standaard meeverzekerd. Ook gingen de maximumbedragen bij de bagagedekking omhoog. Beste Koop zijn de scherp geprijsde reisverzekering Plus (Testoordeel 6,8) en Europa (6,3) van nowGo.

Bron: Consumentengids december 2018

Sintcadeaus 2018Spaarrekening

Hoewel de spaarrentes niet meer zo hard kelderden als voorheen, was het voor spaarders wederom een slecht jaar. Wel zijn er enkele aanbieders die opvallen door een relatief stabiel rentebeleid. De LeasePlan Bank bijvoorbeeld, die de rente al vele maanden op rij op 0,35% houdt. Of de CombiSpaarrekening van DHB Bank, waarop je in ruil voor een ‘wachttijd’ van 1 tot 3 maanden voor je geld kunt opnemen, een steevast hoge spaarrente ontvangt.

Bron: Spaarrentevergelijker van de Consumentenbond

Dit artikel is gebaseerd op tests van de Consumentenbond.

Doe er je voordeel mee!

Ontdek hier:

Geld besparen? Kijk hier >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.