Voorbeeldbrief: schadeclaim tegen een derde

Heb je schade opgelopen aan één van je eigendommen door de schuld van een ander? Een bal door de ruit, een zijspiegel gemold, een gat in je jas gescheurd… Geen zorgen. Je kunt de schuldige zelf aansprakelijk stellen.

Let op! Heb je lichamelijk letsel? Wacht niet, schakel zo snel mogelijk juridische hulp in van een advocaat of het Juridisch Loket (T 0900-8020).

Beschadigde spullen? Stel eerst vast wat de schade is, ga dan op zoek naar bewijzen: bonnen, foto’s, een video met je smartphone. Daarna moet je aantonen dat diegene het heeft gedaan, en dat er daadwerkelijk schade is ontstaan.  Verzamel ook daarvan zoveel  mogelijk bewijs.

Ben je zelf goed verzekerd? Bel even je verzekeraar om de vervolgstappen te bepalen. Ze kunnen soms de zaak van je overnemen. Informeer ook naar de mogelijkheden bij een eventuele rechtsbijstandsverzekering.

Geen hulp beschikbaar? Dan moet je zelf stappen gaan zetten. Wij van Minder Uitgeven, Meer Besparen hebben een mooie voorbeeldbrief voor je geschreven. Verstuur hem aangetekend, en bewaar altijd een kopie…

Stuur, indien mogelijk, ook een overzicht van de schade als bijlage mee. Bijvoorbeeld de rekening van een glazenzetter.

Meer lezen over verstandig met je geld omgaan?

Lees meer artikelen over geld besparen >>

Koop het boek ‘Voel je Vrij: vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.