Zo maak je de beste deals op Black Friday / Cyber Monday

Vijf tips om Black Friday en Cyber Monday te overleven

Black Friday is een Amerikaanse traditie die ook in Nederland steeds meer wordt gepromoot, evenals de daarop volgende Cyber Monday. Op vrijdag en maandag vliegen de ‘beste’ deals je om de oren. Overal stuntende (web)winkels die zoveel mogelijk willen verkopen. Maar hoe weet je zeker dat de kortingen echt zijn? Vijf tips!

1. Bedenk eerst wat je nou eigenlijk wil kopen

Als eerste de belangrijkste tip. Wat wil je eigenlijk in huis halen? Als je gericht gaat zoeken, is je kans van slagen veel groter. Impulsaankopen zijn over het algemeen een slecht idee, je hebt achteraf vaak spijt en het kost vooral veel geld. Maak dus eerst een plan voordat je gaan zoeken.

Lees meer over een gezond uitgavepatroon in het boek ‘Voel je Vrij’:

2. De eerste aanbiedingen zijn er lang voor die Friday

Officieel gaat Black Friday op 29 november van start, maar om zoveel mogelijk omzet te maken starten de eerste webshops op de voorgaande maandag al met aanbiedingen. Hét moment dus om als eerste de aanbiedingen te ontdekken.

Profiteer nu van Black Friday aanbiedingen bij de MediaMarkt >>

3. Beperkte voorraad een truc?

Black Friday DagdealsBlack Friday DagdealsBedrijven maken natuurlijk gebruik van marketingtechnieken om je sneller te doen kopen. Zo wordt op webshops vaak vermeld dat er nog maar één stuk van een product op voorraad is. Dat is vaak een truc, maar… veel Black Friday-aanbiedingen zijn een samenwerking tussen fabrikant en winkel. In zo’n geval verkoopt de fabrikant een (beperkt) aantal exemplaren van een specifiek product voor een lagere prijs aan een (web)winkel, waarna die winkel het product op zijn beurt voor een lagere prijs aan jou als consument kan aanbieden.

Is het aantal producten dat de shop voor de verlaagde prijs kon inkopen op, dan zal de winkel zijn de aanbieding moeten staken en de prijs terug te zetten naar het originele niveau. Beperkte voorraden zijn dus vaak een marketingtrucje… maar kunnen soms ook een kern van waarheid hebben!

4. Gewijzigde retourvoorwaarden

Hou rekening met de retourvoorwaarden. Op dagen als Black Friday passen webshops deze soms aan, juist om te voorkomen dat mensen die impulsaankopen doen alles weer terugbrengen. Wettelijk gezien heb je echter altijd veertien dagen bedenktijd!

Black Friday DagdealsBlack Friday Dagdeals

5. Zeg nee bij twijfel

Twijfel je over een aanbieding? Koop niets. Er komt vanzelf ooit wel weer eens een nieuwe aanbieding voorbij, soms zelfs met meer korting dan op Black Friday.

Wil je graag meer handige tips lezen? Lees onze artikelen over geld besparen >>Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.