Hypotheekvrij! Je huis versneld aflossen – Gerhard Hormann

Het is een indrukwekkende titel: ‘Hypotheekvrij! Je huis aflossen in 10 simpele stappen’. Auteur Gerhard Hormann vertelt over het versneld aflossen van zijn aflossingsvrije hypotheek. Geïnspireerd door diverse andere auteurs, wilde hij samen met zijn echtgenote niet langer afhankelijk zijn van banken en financieel adviseurs. Hij bedacht een eigen strategie om op de hypotheekrente te besparen. Die strategie tekent hij op in dit boek.

HypotheekvrijAnders dan vele andere zelfhulpboeken, wil de schrijver van het boek Hypotheekvrij! geen tips geven over geld besparen. Gerhard Hormann zet uiteen over hoe wij tegen uitgaven aankijken. Het is normaal om een smartphone te bezitten, meerdere buitenlandse vakanties per jaar te ondernemen en een auto te bezitten. Veel mensen zullen zich aangesproken voelen door wat hij te zeggen heeft, en actie willen ondernemen.

Gerhard Hormann benadrukt dat hij het boek niet geschreven heeft omdat hij zeker weet dat aflossen de perfecte oplossing is voor iedereen. Wel om te laten zien hoe hij daartoe gekomen is. Hij schreef het boek voor iedereen die zich zorgen maakt om zijn financiële situatie, en de keuzes die daartoe geleid hebben. En natuurlijk, hoe je wel een vruchtbaar pad kunt nemen naar een betere, duurzamere financiële toekomst.

Want net zoals met iedere lening, zuigt een hypotheek iedere maand geld van je weg. Je wordt feitelijk slaaf van je eigen bezittingen. Hoe minder vaste lasten, hoe meer vrijheid. Dus doen wat je kan, als je wil, om die hypotheek zoveel mogelijk af te lossen, is zeker aan te raden. Aldus Hormann.

Over de auteur van Hypotheekvrij

Gerhard Hormann is afgestudeerd planoloog en politicoloog. Daarna schreef hij een flink aantal boeken in het genre thrillers. Naast zijn baan als hoofdredacteur bij het tijdschrift Actueel test en recenseert hij regelmatig auto’s.

Wil je het boek graag lezen? Bestel nu ‘Hypotheekvrij! Je huis versneld aflossen’ >>

4 reacties

  1. Ik blog ook en ik vind jullie tips heel handig. Dit boek heb ik ook gelezen. Ik raad het ook aan.
    Ik heb je website toegevoegd aan mijn favorieten want ben nieuwsgierig naar de volgende tips. Ga zo door!

  2. Natuurlijk vreet de hypotheek maandelijks geld op, maar het betalen van de huur doet dat ook. Wij zitten nu in een situatie dat we indien we hadden moeten huren, maandelijks meer geld kwijt waren. En uiteindelijk sta je bij huren met lege handen. Ik ga het boek toch eens lezen.

    1. Dat klopt zeker, Ivan. En als de huur hoger wordt dan de hypotheek ben je helemaal een dief van je eigen portemonnee. Indien mogelijk, is kopen meestal het slimste!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.