Vrolijk Besparen – Marieke Henselmans

Marieke Henselmans weet als geen ander hoe je vrolijk kunt besparen. Geen geld uitgeven aan onzinnige dingen, zodat je meer overhoudt voor de écht leuke zaken. Lees erover in Marieke’s boek: Vrolijk Besparen!

Vrolijk Besparen Marieke Henselmans

In haar boek ‘Vrolijk Besparen’ neemt Marieke Henselmans je mee op een bespaarsafari door je eigen huis. Zij vertelt hoe je in iedere kamer van je huis maximale winst kunt boeken. Per kamer: de werkkamer, woonkamer, zolder, keuken, badkamer etc. – geeft ze tips voor het aanpakken van financiële uitdagingen. Denk aan gezond(er) en lekker eten, of omgaan met de komst van een kind.

Creativiteit en zelf overleven komen steeds om de hoek kijken. Voorbeelden van tips: maak zelf patat van aardappelen, geef je eigen kind bijles, bedrijf ruilhandel met je vrienden of sluit je aan bij het initiatief ‘365 dagen geen kleding kopen’. Ook stelt Marieke een aantal mythes aan de kaak, zoals het idee dat de duurste make-up altijd de beste is, en zij wijst je op mogelijke valkuilen.

Een citaat van Marieke Henselmans: “Een goed gevulde voorraadkast helpt met besparen, maar heeft ook een risico. Wie de kast te vol propt en meer naar het hol sleept dan er gegeten kan worden, kan in de ‘vrekkenvalkuil’ terechtkomen. Dat gebeurt als een aanbieding zo voordelig is, dat je het koopt terwijl je het niet nodig hebt of dat je er teveel van koopt. Uiteindelijk moet je dan eten weggooien. Er schijnt jaarlijks voor 3,6 miljard Euro aan versproducten te worden weggegooid, 350 Euro per gezin per jaar. Dat wil je toch voorkomen!”

Over de auteur van Vrolijk Besparen

Marieke Henselmans is besparingsdeskundige. Zij werkte mee aan het veelbekeken televisieprogramma ”Geen cent te makken”, schrijft columns voor het Algemeen Dagblad, magazines Genoeg en Plus Online en geeft in heel Nederland lezingen en workshops.

Wil je haar boek graag lezen? Bestel nu ‘Vrolijk Besparen’ >>

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.