10 tips om minder geld uit te geven aan schoolspullen

Goedkoop shoppen voor schoolspullen

De zomervakantie is bijna ten einde en school begint snel weer (voor sommige is het zelfs al begonnen)… Het is dan ook weer tijd om allemaal nieuwe schoolspullen bij elkaar te zoeken, maar hoe doe je dat dan zonder onwijs veel geld uit te geven? Want die enkele zielige, lege pen onderaan de schooltas is ook niet meer te gebruiken. 10 tips!

Stel een budget vast

Wanneer er een maximum bedrag vaststaat, ga je zorgvuldiger naar de prijskaartjes kijken. Je weet dan wat je wilt uitgeven en kijkt dan ook alleen naar de dingen die je echt nodig hebt.

Oude schoolspullen verkopen

Als je denkt dat met alle spullen die je wilt halen, je toch over het budget heen gaat… dan moet je toch echt een andere optie vinden. Bijvoorbeeld om oude schoolspullen die je niet meer gebruikt te verkopen. Voorbeelden van plekken waar je dat zou kunnen doen zijn: op Facebook of Marktplaats, maar je kunt ook aan kennissen vragen of ze je schoolspullen misschien no nodig hebben. Je bent dan van een object af dat je niet meer nodig hebt en je kunt met het geld dat je ermee verdient, je budget vergroten. Op die manier kun je toch meer spullen kopen.

Maak een lijstje

Bij deze tip is het erg belangrijk dat je prioriteiten stelt, want je wilt niet over het budget heen gaan. Maak een top tien van de lijst van schoolspullen. En die dan op volgorde zetten. Nummer 1 heb je dan echt nodig en heb je ook niet meer thuis liggen (die tas met een klein vlekje hoef je niet per se te vervangen). Dan heb je een beter idee van wat je nou eigenlijk zou moeten hebben.

Vergelijk

Als je even onderzoek doet naar de producten die je nodig hebt bij verschillende folders/sites, kun je die met elkaar vergelijken. Als blijkt dat er eentje is die goedkoper is, kun je het daar het beste kopen. Dan ben je goedkoper uit dan wanneer je koopt wat je als eerst ziet.

Haal schoolspullen tweedehands

Sommige spullen kun je ook tweedehands halen voor een goedkopere prijs, denk dan aan bijvoorbeeld een rekenmachine of atlas. Ze zijn meestal veel goedkoper dan de originele prijs en op die manier kun je dan besparen.

Lenen bij de bieb

Sommige boeken gebruik je maar een paar keer per jaar, dus zonde om aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een atlas of een woordenboek. Je zou in plaats daarvan ook gewoon het boek kunnen lenen bij de bibliotheek wanneer je het nodig hebt. Dat scheelt weer wat geld.

Lenen van anderen

Sommige boeken (bijvoorbeeld) kun je ook gewoon lenen van andere, bijvoorbeeld iemand die al is afgestudeerd of het vak niet meer volgt. Je kunt op die manier lenen zonder er veel geld voor uit te geven. Je zou desgevraagd een borg kunnen geven, voor als diegene het boek terug wilt nadat je er klaar mee bent.

Later kopen

Sommige schoolspullen heb je niet gelijk in het begin van het schooljaar nodig, bijvoorbeeld een nieuw etui dat begint te slijten, maar nog wel even ermee doorgaat. Je zou dan even kunnen wachten tot de winkels een uitverkoop hebben, dan is het goedkoper dan normaal en zo bespaar je geld.

Bekende merken zijn geldverspilling

Wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe agenda aangeschaft moet worden kun je ook ergens een goedkope halen van €1,-. In plaats van een agenda kopen van een duur merk, wat wel €15,- kan kosten. En dat brengt ons bij de laatste tip:

Onnodige kosten vermijden

Besparen gaat ook over onnodige kosten vermijden. Dan heb ik het over bijvoorbeeld schoolboeken beschermen, je zou kunnen investeren in kaftpapier zodat ze niet snel beschadigd raken. Tegenwoordig kun je ook rekbare boekenkaften kopen, die kun je nog meerdere jaren gebruiken en zo bespaar je nog meer.

Schoolboeken zijn duurder dan een paar rollen kaftpapier, dus in dit geval is het beter om te investeren want die kosten aan het eind van het jaar willen we vermijden!

Dit waren ze dan! Alle 10 tips om je te kunnen helpen om geld te besparen bij schoolspullen kopen! Heb je ze kunnen gebruiken? Zijn er nog andere tips die je ons en/of andere lezers kan geven? Laat dan een reactie achter!

Meer bespaartips kun je vinden op deze site >>

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.