10 tips om tijd te besparen in de supermarkt

Besparen in de supermarkt: de beste tips

Het is weer tijd voor de maandelijkse inkopen! Je wilt er natuurlijk snel klaar mee zijn, want anders blijf je uren in die winkel. Je zou het in een veel kortere periode kunnen doen, maar hoe? Dat is dus de grote vraag, die hier wordt onthuld… Tien tips!

Een boodschappenlijst

Maak voordat je vertrekt een lijstje met alle dingen die missen in huis of de producten die je wilt gaan gebruiken voor het koken (maak bijvoorbeeld een meal plan). Het is namelijk beter om even thuis rustig te kijken wat er allemaal nog is en je echt nodig hebt, in plaats van een kwartier langer in de winkel te blijven staan om weer terug te denken of de ketchup nou echt op was. Op die manier kun je niet afgeleid worden en dingen meenemen die je eigenlijk al had.

Wees doelgericht

Je kunt dan wel de vorige tip gebruiken, maar zonder deze kun je er niks mee. Zorg ervoor dat je doelgericht bent, je komt daar om je spullen te halen. Niet om een uitgebreid theekransje te hebben met je gedachten over of je nou toch dat zakje met stroopwafels wilt meenemen. Gewoon omdat het in de aanbieding is.

Van tevoren onderzoek doen

Ga van tevoren even de reclamefolders doorspitten om te zien of er nog acties zijn. Op die manier kun je weten wat er nou in de aanbieding is en of je het dan wilt hebben. Op die manier kun je je inkopen een beetje rond de koopjes laten gaan.  Als je al vaker bij een bepaalde winkel komt weet je precies waar alles is. Je hoeft alleen maar je boodschappenlijstje mee te nemen naar de supermarkt en je vindt alles binnen no-time. 

Niet treuzelen

Dit kennen we allemaal wel (en dan bedoel ik niet alleen maar bij het shoppen). Je neemt net iets meer tijd dan normaal omdat je niet zeker weet of je iets in de winkel nou echt wilt hebben. Er staan inderdaad 4 verschillende merken voor 1 product in de schappen van de supermarkt, maar hoe weet je nou het verschil tussen die producten? En kun je het verschil proeven? Alle vragen gaan door je hoofd heen en dan weet je het niet meer, weer een kwartiertje kwijt. Wanneer je van plan bent om naar de winkel te gaan, probeer dan na te denken over welk merk je bijvoorbeeld het liefst wilt en of je de smaak op dat moment liever hebt dan een goedkope prijs. Plan dat vóórdat je naar de winkel gaat.

Kies rustige tijden

In de supermarkt is het op sommige tijden drukker zijn dan andere. Kies daarom de beste tijd om te gaan, zodat je lange rijen kunt vermijden. De beste tijd zou dan bijvoorbeeld kunnen zijn: vroeg in de ochtend, net na openingstijd. Een wat drukke tijd zou dan kunnen zijn: net voor etenstijd, want mensen willen dan snel wat spullen halen om te kunnen eten. Op die manier wordt het al snel wat drukker en staan er langere rijen. En dat wil je natuurlijk niet!

Telefoongebruik

Als je even terugkijkt naar punt 2, dan zie je dat je doelgericht moet zijn. Wanneer je inkopen gaat doen is het niet het beste moment om uitgebreid je social media te gaan checken, dat kost tijd die je ook later zou kunnen besteden. Probeer in plaats daarvan alleen je telefoon te gebruiken wanneer je het echt nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je het boodschappenlijstje erop hebt staan.

Honger? Nee!

Wanneer je honger hebt, heb je meer zin om producten te kopen. Je kijkt dan met je buik en niet met je hersenen. Wanneer je met een goed gevuld buikje naar de winkel gaat, heb je minder de neiging om dingen te kopen. Je koopt meestal alleen het nodige en op die manier bespaar je ook meer tijd.

Mandje, geen kar

Wanneer je naar de supermarkt gaat met een doel voor ogen, kun je je nog steeds een beetje laten afleiden. Wanneer je dan een grote kar hebt die veel producten met zich mee kan nemen, heb je de neiging om meerdere producten erin te doen. Dan eindig je met meer dan je eigenlijk nodig had en de tijd die je voor ogen had is dan vermenigvuldigd met drie…

Bestel online

Deze tip kan best wel handig zijn want je bespaart er zeeën van tijd mee. De meeste winkels hebben een site waar je de producten gewoon kunt kopen. Je voegt van alles toe aan je mandje en het wordt thuis bezorgd. Dit is natuurlijk een must voor wanneer je geen zin hebt om naar buiten te gaan.

Dit waren ze dan! Alle 10 tips om je te kunnen helpen minder tijd te verbruiken in de winkel. Heb je ze kunnen gebruiken? Is de tijd verkort? Zijn er nog andere tips die je ons en/of andere lezers kan geven? Laat dan een reactie achter! Meer bespaartips kun je vinden op deze site.

Meer lezen over verstandig met je geld omgaan?

Lees meer artikelen over geld besparen >>

Nieuw: zoek en vind een uitstekende boekhouder via onze vergelijker >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.