Bespaar op de kosten van je huisdieren

Goedkoper uit met huisdieren

Huisdieren zijn heel leuk: ze bieden gezelschap, vrolijkheid en vriendschap. Maar ze kunnen wel een flinke duit kosten om te kopen en onderhouden! Daarom: tips om te besparen op de kosten van je huisdier.

Rashonden zijn niet beter of liever dan asielhonden. Een asielhond kun je vaak tegen minimale kosten of zelfs gratis mee naar huis nemen. Bovendien komt er dan een plekje vrij om een andere hond op te vangen. Hetzelfde principe geldt ook voor bijvoorbeeld katten en konijnen. Bovendien hoef je je huisdier niet te laten steriliseren of castreren – dat gebeurt vaak sowieso in asielen. Scheelt je dus weer een flinke rekening voor die ingreep.

Spullen nieuw kopen?

Nergens voor nodig. Spullen voor behuizing, zaken als manden en speelgoed van je dier kun je ook vinden op rommelmarkten en tweedehands markten, zowel lokaal als online. Een hondenhok, kippenren of volière kun je zelf bouwen met overtollig hout en daarna ook zelf schilderen. Op het internet vind je een hoop instructievideo’s.

Schakel de buren in

Je kunt je huisdier tijdens de vakantie naar een duur pension brengen. Maar je kunt ook je buren of een vriend vragen op je troeteldier te passen! Dat kost minder. Desnoods geef je iemand de sleutel, zodat je huisdier wel in zijn eigen omgeving kan blijven. Dit werkt nog beter als je buren of vrienden hebt die zelf huisdieren hebben, want dat kun je in ruil voor hun hulp ook zelf een keer oppassen.

Dierenarts

Je kunt besparen op de kosten van een dierenarts door een voordelige dierenziektekosten-verzekering te nemen. Het beste is natuurlijk om je dieren goed te verzorgen zodat ziektes kunnen voorkomen.

Je kunt donateur worden van een dierenasiel en voordelig (met reductie) naar de dierenarts van dat asiel gaan. Win-win!

Dierenvoedsel: kosten besparen

Je kunt ook geld besparen op dierenvoedsel. Het is niet de bedoeling dat je je huisdier uithongert, maar prijzen vergelijken en voordelig in grotere porties inkopen is verstandig! Grote pakketten van de groothandel, zoals Sligro en Makro, zijn voordeliger dan blikjes en brokken in de supermarkt.

Voor hooi en stro voor je knaagdieren kun je ook bij een boer terecht. Dan kun je gelijk een hele baal hooi kopen in plaats van ingepakte pakketten bij de dierenwinkel. Bewaar al dat hooi dan wel op een droge plaats in je schuur. Dan kun je er maanden mee vooruit! Hooi kan ook vervangen of aangevuld worden door gedroogd gras of paardenbloemen.

Wil je graag meer handige tips lezen? Lees onze artikelen over geld besparen >>

2 comments

  1. Een asielhond van onbepaald ras is vaak ook nog eens minder gevoelig voor ziektes. Dit is in ieder geval onze ervaring. In de vakantie regelen wij voor de huisdieren en het huis een huisoppas. Dit is tevens een probaat middel tegen inbraak. De dieren vinden het ook veel prettiger.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.