Bespaartips voor september 2021

De zomer loopt ten einde en de dagen worden alweer korter. Ook in deze tijden is er weer veel te besparen! Doe jij ook mee?

Extra geld? Huurtoeslag!

Kom je niet in aanmerking voor huurtoeslag, omdat je teveel inkomen had, of omdat de huur iets te hoog was? Controleer nog eens hoe de beoordeling nu uitvalt, adviseert de Woonbond. De regels zijn dankzij een wetswijziging sinds 2020 iets soepeler geworden.

Mooie, betaalbare fiets

Veel fietsen worden afgedankt. Wil je een betaalbare goede fiets, kijk dan eens bij cheapassbikes. Daar zie je gebruikte merkfietsen, die door jongeren zijn opgeknapt. Je krijgt garantie én ze worden gratis bezorgd.  De keuzehulp helpt je met het uitzoeken van een fiets. Je kunt fietsen daar tevens laten ombouwen tot e-bike.

De muizen komen eraan

In de herfst gaan ook de muizen op zoek naar een warme plek. In september ben je ze nog een stap voor. Het is altijd het beter eetbare zaken ‘muisveilig’ opgeborgen te hebben. Dus: in afgesloten potten, flessen, bussen of trommels van glas of blik. Doe geen havermout in een kartonnen pak, dat knagen ze open. Kijk of er plekken zijn waar muizen je huis kunnen binnendringen en stop gaatjes dicht. Laat je niet voor de gek houden: een gaatje van een centimeter is al genoeg voor een muis om zich al doorheen te wurmen!

Fruitvliegjes, een plaag

Ook fruitvliegjes zijn nog volop aanwezig. Leg geen fruit neer op de fruitschaal, maar in de koelkast. Koop geen bestrijdingsmiddelen. Maak een fruitvliegjesval door restje wijn in een glas te doen, met plastic folie eroverheen. Prik met een vork of prikker gaatjes in de folie. Zet de val bij je raam, niet bij het fruit in de buurt. De fruitvliegjes kunnen wel erin en niet eruit.

meegaan

Retourdeals via Bol

Artikelen die online zijn gekocht en terug gestuurd, de zogenaamde retouren, worden opnieuw aangeboden. Ze hebben soms een krasje of deukje, maar zijn goedkoper en hebben volledige garantie. Met name Bol.com heeft vaak mooie deals!

Muggen?

Het was een natte en koude zomer, de naar verwachting zullen de muggen nog een tijdje blijven rondhangen. Investeer eenmalig in een hor in je slaapkamerraam, en zet ’s avonds geen ramen open als binnen het licht aan is. Een klamboe helpt en een ventilator ook. Kijk hier hoe je een muggenval van een plastic fles maakt.

Bespaartips: Open Monumentendag

Elk jaar in het 2e weekend van september (in 2021 dus de 11e en 12e openen duizenden monumenten hun deuren voor publiek. Er zijn ook veel virtuele rondleidingen. Je kunt op de site aangeven wáár en hoe je wilt kijken. Soms moet je wel aanmelden. Kijk op deze website!

meegaan

Meer geld besparen? Kijk hier >>

Meer lezen over verstandig met je geld omgaan?

Koop het boek ‘Voel je Vrij: vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.