De beste terrasverwarmers van Nederland

Een terrasverwarmer is een soort kacheltje voor op uw terras: het produceert warme straling, die ervoor zorgt dat u zelfs op herfstige avonden lekker warm buiten kunt zitten. Maar hoe energiezuinig zijn die dingen eigenlijk? En wat kost ons dat?

Volgens MilieuCentraal verbruikt een terrasverwarmer gemiddeld 270kWh per jaar. De kosten zijn 22 cent (incl. 21% btw) per kWh. Een terrasverwarmer kost per jaar dus zo’n zestig euro aan stroom.

Gas of elektrisch?

Afhankelijk van de oppervlakte van het te verwarmen terras, valt de keuze op of elektrische terrasverwarming, of gasverwarming. Elektrische terrasverwarmers zijn wel het meest aan te raden. Deze zijn namelijk het meest efficiënt, energiezuinig en geven ook het hoogste rendement: de meeste warmte per kWh.

Design en lifestyle

Een elektrische terrasverwarmer vraagt geen onderhoud, maakt geen geluid, kan niet uitwaaien en kan bovendien makkelijk zelf geïnstalleerd worden. De aanschafprijs van deze terrasverwarmers is ook goedkoper en daarom zijn ze ideaal als buitenverwarming. Enkel als er niet genoeg stroomcapaciteit aanwezig is t.o.v. de te verwarmen oppervlakte, komt de terrasverwarmer die op gas draait in beeld.

Zoveel kost het per avond

Hoeveel een terrasverwarmer precies aan stroom verbruikt, hangt in de eerste plaats af van het energielabel van het apparaat. Iedere individuele terraslamp verbruikt een zeker aantal watt per uur. We gaan er even vanuit dat uw terraslamp 1 kWh per uur verbruikt, en de lamp staat ’s avonds vijf uur aan.

De rekensom wordt dan: 5 x 0,22 cent = 1,1 euro. Het kost dan dus 1,10 euro om de terrasverwarmer vijf uur lang aan te zetten.

Meer lezen over verstandig met je geld omgaan?

Lees meer artikelen over geld besparen >>

Koop het boek ‘Voel je Vrij: vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.