Dit moet je nu kopen voor de coronacrisis: nu het nog kan

Nu kopen: deze producten in huis halen voordat ze op zijn

In deze tijden waarin het corona-virus rondwaart is ‘social distancing’ in de gedachten van iedereen. De afgelopen maanden is Nederland massaal thuis gaan werken, en dat hebben ook de webshops gemerkt: mensen kopen veel specifieke producten. Er is een ware run ontstaan op webcams, headsets, monitoren, docking stations en spelcomputers. Wie nog een van deze producten wil bemachtigen moet opschieten, want de voorraden raken op.

Naast computer-randapperatuur die het maken van een videoconferentie mogelijk maakt, zijn ook vriezers een gewilde aankoop. Veel mensen zijn gaan hamsteren en zoeken een plek om hun houdbare producten op te slaan.

Dit blijkt allemaal uit cijfers van Tweakers Pricewatch, waar mensen de prijsverschillen van producten tussen verschillende webwinkels kunnen opzoeken.

Webcams zijn met afstand het meest populair, en het aanbod slinkt snel. Ten opzichte van een gemiddelde dag tussen 1 januari en 1 maart van dit jaar waren er de afgelopen tijd 34x keer meer kliks op producten in deze categorie. Veel mensen werken nu thuis vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, ze willen overleggen met collega’s met video, en dus moest er snel een webcam komen.

Ook lijken mensen op zoek naar entertainment voor thuis; spelcomputers zoals de Playstation, Nintendo Switch en Xbox beleven nu een piek. Ook toetsenborden gaan hard, terwijl er bij muizen nog helemaal geen stijging te zien is. ,,Vermoedelijk hebben de meeste mensen thuis wel al een goede muis, maar nu er intensiever thuis gewerkt moet worden staat een goed toetsenbord bij menigeen op het verlanglijstje‘’, aldus de redactie van Tweakers.

Meer lezen over geld besparen?

Koop het boek ‘Voel je Vrij: vind je weg naar emotionele en financiële onafhankelijkheid’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.