Geld besparen met Sinterklaas: 8 tips!

8 tips om Sinterklaasavond betaalbaar te houden

Wanneer Sinterklaas in Nederland is, verheugen vele kinderen zich op een zak vol cadeaus op 5 december. Daarom: slimme tips om geld te besparen. Geld besparen met Sinterklaas… je doet het zo.

1. Bepaal van tevoren het budget en houd je daar aan

Maak met jezelf een keiharde afspraak over hoeveel geld je wilt uitgeven. Stel een vast bedrag per kind in. Het kan moeilijk zijn om een extra last-minute aankoop te laten liggen, maar dit is de beste manier om je uitgaven binnen de perken te houden! Denk eraan: duurdere cadeau’s maken een kind niet per se gelukkiger dan een goedkopere.

2. Vraag wat je kinderen nou eigenlijk écht willen

Ja, een verrassing is leuk. Maar het is altijd een gok of het wel in de smaak zal vallen. Je kunt er beter zeker van zijn dat ze krijgen wat ze willen, en beloven die informatie aan de Sint door te spelen. Kinderen hebben vaak geen gebrek aan cadeau-suggesties en schrijven soms ook zomaar wat op. Verdiep je in wat je kind wil en koop dat.

3. Sinterklaasdecoratie koop je vanaf 6 december

Als het 5 december is geweest en mensen bereiden zich voor op de Kerst, gaat Sinterklaasdecoratie in de uitverkoop. Sla dus na Sinterklaasavond vast toe voor volgend jaar!

4. Spaar voor de Sinterklaas

Zet het hele jaar steeds een beetje geld opzij voor het Sinterklaasfeest. Dan sta je eind december niet opeens rood op de bank! Laat iedere maand een aantal luxe uitgaven liggen, en zet dat geld dan in voor de Sinterklaascadeau’s.

Wist je dat… een gemiddeld Nederlands gezin geeft jaarlijks 100 euro per kind uit aan sinterklaascadeaus?

5. Ga prijzen vergelijken

Prijzen vergelijken is de beste manier om te besparen. De prijs van een cadeau verschilt vaak toch van winkel tot winkel! Kies dus de beste, voordeligste optie. Het product is kwalitatief echt niet minder goed!

6. Koop goedkoper snoepgoed

Goedkopere supermarkten zoals Aldi en Lidl hebben elk jaar een speciaal sinterklaas-snoep-assortiment, maar dan voor mensen met een budget. Snoep hoeft echt niet pepernoten-duur te zijn!

7. Koop je cadeaus online

Sinterklaas is ook naar de 21e eeuw gekomen en winkelt online. Vaak liggen de prijzen bij internetwinkels wat lager. Vergeet alleen niet om op tijd te bestellen. Sommige webshops, zoals Bol.com, hebben rond de feestdagen speciale kortingen.

8. Geef tweedehands cadeaus

Op een gegeven moment ontgroeien je kinderen hun cadeau. Zet de cadeau’s dan te koop op bijvoorbeeld Marktplaats. Daar kun je zelf ook leuke tweedehands spullen voor je kinderen aanschaffen.

Nog meer geld besparen? Kijk hier >>

;Sintcadeaus 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.