Hoe bespaar je op boeken?

Besparen op de aankoop van boeken

Tegenwoordig zijn e-readers en tablets populair, maar de echte leespurist zweert nog altijd bij papieren boeken. Er is toch niets fijners dan de textuur van echte bladzijden tussen je vingers, de geur van gedrukte inkt, en je hebt geen batterij nodig! Maar is het nodig ze nieuw te kopen? Nee, er zijn veel mogelijkheden om te besparen.

Studenten levenTweedehands

De meest voor de hand liggende optie is om boeken tweedehands te kopen. Dit kan op websites als Marktplaats, maar ook Bol.com biedt vaak tweedehands producten aan. Het leukste en meest avontuurlijke is natuurlijk nog altijd om vlooienmarkten en kerkbazaars af te gaan op zoek naar verborgen schatten. Wie weet wat je daar voor boeken tegenkomt! Het is goedkoper en veel boeken zijn vaak nog in geweldige staat.

De bibliotheek

Ging jij vroeger als kind ook naar de bibliotheek? Hele generaties zijn er groot geworden. Tegenwoordig is de bibliotheek niet meer zo populair als voorheen, maar het gebruiksgemak is gegroeid. Veel bibliotheken hebben een online catalogus waar je precies kunt vinden welke boeken in welk filiaan aanwezig zijn en beschikbaar om te lenen. Ook het verlengen van een geleend boek kan tegenwoordig via websites. Bibliotheken in Nederland werken ook samen, dus dikwijls kun je met een abonnement terecht in meerdere steden. Handig!

Soms willen bibliotheken ook af van hun oude collectie. Dat is natuurlijk het moment om goedkoop wat boeken te bemachtigen!

Wacht tot boeken zijn afgeprijsd

Ook in boekhandels vinden soms uitverkoop-evenementen plaats. In plaats van een boek nieuw te kopen, kun je daar ook op wachten. Schrijf je – indien mogelijk – in voor de nieuwsbrief van een boekhandel, dan zul je waarschijnlijk een seintje krijgen als het zover is!

Wil je graag meer handige tips lezen? Lees onze artikelen over geld besparen >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.