Tips: geen belasting betalen over vermogen in 2019

Betaal niet onnodig vermogensbelasting in 2019

Als je behoorlijk wat spaargeld op je bank hebt staan, betaal je daar belasting over: vermogensbelasting. Op 1 januari 2019 checkt de belastingdienst je saldo. Als je slim bent, breng je voor die tijd je saldo omlaag.

Tot 30.360 euro mag je belastingvrij sparen. Dit noemt men ”heffingsvrij vermogen”. Heb je een partner, dan is dat heffingsvrije vermogen het dubbele, namelijk 60.720 euro. Heb je meer geld, dan betaal je belasting, en bovendien kom je mogelijk niet in aanmerking komt voor toeslagen. Denk aan de zorgtoeslag, het kindgebonden budget of voor huurtoeslag.

Stapelkorting Zuiver stoelen

Voor de huurtoeslag is het heffingsvrije vermogen de grens, daarboven krijg je niets. Voor zorgtoeslag en voor het kindgebonden budget moet je onder de grens van 114.776 euro blijven als je alleen bent en 145.136 euro als je een partner hebt.

Voorkom dat je de grens overschrijd

Hoe blijf je onder de grens? Overweeg om je zorgverzekering voor heel 2019 alvast in 1x te betalen. Vaak krijg je dan korting. Van plan een nieuwe fiets of eettafel te kopen? Doe het voor 1 januari. Boek alvast je vakantie voor 2019, geef de auto een grote beurt, of los extra af op je hypotheek. Denk eraan dat je veel aankopen kunt doen, terwijl je punten spaart.

Je kunt ook besluiten om te investeren in een online netwerk. Op FutureAdpro investeer je je eigen geld en krijg je rente erop. Je kunt ‘ad-packs’ kopen ter waarde van 10 dollars of 50 dollars per stuk. Met 50 dollars investering krijg je 60 dollars na ongeveer 4 maanden. Des te meer ‘ad-packs’ je koopt, des te meer verdiensten. Tijdens de jaarwisseling staat je geld dan dus niet op je rekening, maar is het geinvesteerd. En in de loop van 2019 kun je het geld terugverdienen. Lees hier meer over FutureAdpro.

Test je beroepskeuze op www.123test.nl

Giften

Je mag je kinderen belastingvrij geld schenken. Een zoon of dochter mag je tot 5.363 euro geven zonder belasting te betalen. Kleinkinderen kunnen maximaal 2.147 euro per kind per jaar ontvangen. Aan iedereen mag je een bedrag van 100.800 schenken, als die persoon daar vervolgens een koophuis mee koopt. De persoon kan het geld bijvoorbeeld steken in een hypotheek of verbouwing. Let op: je mag de schenking maar 1 keer doen, de begunstigde moet tussen de 18 en 40 jaar oud zijn en de schenking moet uiterlijk in 2020 zijn gebruikt.

Pinnen

Is jouw vermogen nog steeds iets boven de belastinggrens? Dan kun je nog 527 euro pinnen en contant in huis bewaren. Over cash geldbedragen tot die hoogte betaal je ook geen belasting.

Doe er je voordeel mee!

Ontdek hier:

Geld besparen? Kijk hier >>

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.