De leukste kerstmarkten van Nederland

In Nederland genieten van de kerstsfeer: 5 bijzondere markten

December is begonnen, en dat betekent dat iedereen de kerstboom weer optuigt! Wel tien miljoen Nederlanders brengen ieder jaar een bezoek aan een kerstmarkt. In Duitsland, Frankrijk, Belgie maar ook in Nederland zelf. In dit artikel: 5 opmerkelijke kerstmarkten mét een thema!

1. De kerstmarkt met verwarming

Heb je een hekel aan die rotkou en zou je het liefst kerst vieren in de Algarve van Portugal. Deze kerstmarkt vindt plaats in de sfeervolle – en verwarmde – Grote- of Lebuinuskerk in het centrum van Deventer. Er zijn veel kraampjes met handgemaakte spullen die te koop worden aangeboden. Je steunt ook nog eens een goed doel als je wat koopt. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de kerk.

Ga naar: www.deventerkerstmarkt.nl

2. De drijvende kerstmarkt

De Kerstmarkt Leiden is een soort Venetië: de enige drijvende kerstmarkt van Nederland, met zo’n zeventig kraampjes op een drijvend platform! Deze liggen op de Nieuwe Rijn ter hoogte van het stadhuis. Er is ook een schaatsbaan en er is een podium met dagelijks livemuziek.Vanuit de haven kun je een rondvaart maken door Leiden. Een winters spektakel!

Ga naar: www.kerstmarktleiden.nl

3. De koninklijke kerstmarkt

Zin in een kerstmarkt van hoog niveau? Bezoek de Royal Christmas Fair in Den Haag. Er zijn kraampjes aan het statige Lange Voorhout met zijn ambassades,  het Escher Museum en Hotel Des Indes. Natuurlijk is er ook glühwein, koop je er winterse vachten om warm te blijven, er zijn flammkuchen, sfeerverlichting, houtsnijwerk, kaarsen en nog veel meer! Ook organiseert men kinderkoren, theatergroepen en is er een echte magiër die tovertrucs uithaalt. Kortom, voor elk wat wils.

Ga naar: www.royalchristmasfair.nl

Kerstmarkt drank

4. De zelfgemaakte kerstmarkt

Op deze kerstmarkt staan alleen maar zelfgemaakte artikelen te koop. Je vindt hem op de Mariaplaats vlakbij station Utrecht Centraal. Uitgestald ligt kunst, sieraden, woonspulletjes, meubels, speelgoed en leuks voor in de boom. Ook is er een terras met koffie en koekjes. De markt is onderdeel van het Knüss Winterfest, met in de hele stad diverse winteractiviteiten, zoals een ijsbaan. Als je toch in Utrecht bent: er is ook nog een andere markt, de Streekmarkt met lekker eten.

Ga naar: www.zelfgemaaktemarkt.nl en www.bezoek-utrecht.nl

5. De ondergrondse kerstmarkt

De Kerstmarkt in de Gemeentegrot in het Zuid-Limburgse Valkenburg, aan de voet van de Cauberg, bevindt zich niet in de open lucht. Deze ondergrondse markt vindt dit jaar voor de 31e keer plaats. De eeuwenoude gangen en de feestelijke aankleding zetten een unieke sfeer neer. De stands verkopen kerst- en cadeauartikelen, maar er zijn ook hapjes en drankjes te krijgen!

Ga naar: www.kerststadvalkenburg.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.