Vaatwastabletten: voordelig, handig en veelzijdig

Wat kun je allemaal doen met vaatwastabletten?

Vaatwastabletten zijn, zoals de naam suggereert, bedoeld om de vaat mee schoon te krijgen. Maar wist je dat ze ook geuren verdrijven en vlekken uit je t-shirts kunnen krijgen? Vijf tips om deze multifunctionele tabletten ook op een andere manier te gebruiken.

1. Frituurpan schoonmaken

Niemand is fan van dit klusje: de frituurpan schoonpoetsen. Maar er is dus een snelle methode om het te doen, en daar is de vaatwastablet een belangrijk onderdeel van.
Vul de binnenpan van de frituur voor 75% met water en voeg een vaatwastablet toe. Hang het mandje in de binnenpan, steek de stekker in het stopcontact, stel de temperatuur in op max. 90 graden en laat de pan 10 minuten aanstaan. Na afloop leeg je de binnenpan en spoel je alles na met water. De lucht kan vrij sterk zijn, zet desnood even een raampje open.

2. Weg met nare geurtjes

Als je houdt van gourmetten of fonduen, is de vaatwastablet de beste oplossing om vieze geuren te bestrijden. Zet een pan met een flinke laag water op een laag vuurtje en de lucht is vrijwel direct geklaard.

3. Bruin aangeslagen theepot

Soms blijft het maar zitten, die vieze bruine laag in je theepot. Ook hier biedt de vaatwastablet een oplossing. Kook water en doe dit met een vaatwastablet in de theepot. Laat een uur weken, goed naspoelen, en het resultaat is verbazingwekkend goed.

4. Zweetvlekken uit je t-shirts

Natuurlijk kun je dure vlekverwijderaars kopen. Of je doet gewoon een vaatwastablet in de wasmachine! Normaal wasprogramma laten draaien en die vieze gele vlekken zijn weg.

5. Aangekoekte pannen

Lekker aardappelen of rijst gebakken, en nu zit je met een aangebrande pan of ovenschaal? Doe er een vaatwastablet in met water, een minuutje laten koken en de pan is zo goed als schoon. Zoals altijd goed naspoelen.

Voordelig een flinke voorraad vaatwastabletten aanschaffen? Dat kan hier >>

Meer lezen over verstandig met je geld omgaan?

Lees meer artikelen over geld besparen >>

Nieuw: zoek en vind een uitstekende boekhouder via onze vergelijker >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.