Top 5 aanbieders en inkopers van refurbished apparaten

Een nieuwe telefoon of tablet kopen kan een dure grap zijn. Een goed alternatief is de refurbished markt. Je kunt tweedehands artikelen verkopen, die dan worden opgeknapt en gecontroleerd en opnieuw verkocht. Zowel een goede manier om oude apparaten tegen betaling kwijt te raken, als om een ‘nieuw’ functioneel apparaat aan te schaffen!

Wat betekent refurbished?

Refurbished is een Engels woord. Het betekent ‘Gereviseerd’. In de computer-branche is het al langer een bekende term voor producten die ná gebruik worden gecontroleerd, indien noodzakelijk gerepareerd en opnieuw worden verkocht. De producten krijgen als het ware een tweede leven.

Refurbished iPhone besparen

Vroeger deed men makkelijk 10 jaar met een apparaat. Tegenwoordig is het door de snelle ontwikkelingen op met name het gebied van telefonie en tablets voor veel mensen normaal om na 2 jaar alweer een nieuw, moderner product te kopen. Maar er zijn ook genoeg mensen die niet per se het nieuwste van het nieuwste hoeven te hebben. Voor hen is een ietwat gedateerd maar nog zeer goed en functioneel tweedehands product tegen een lagere prijs een goede deal.

Zowel webshops als fysieke winkels hebben ook steeds vaker te kampen met meer retouren en restvoorraden ten opzichte van vroeger. Hierdoor zijn er steeds meer bedrijven die zich specialiseren in het terughalen van goederen die niet meer (als nieuw) te koop zijn.

Waar komt al dat mooie spul vandaan?

Wereldwijd zijn er jaarlijks vele miljoenen smartphones, tablets en laptops, zoals iPhones, iPads en MacBooks die worden geproduceerd en daarna gekocht door consumenten en bedrijven. Er zijn nu steeds meer bedrijven die zijn gespecialiseerd in het opkopen en/of ‘refurbishen’ van deze tweedehands goederen. De restvoorraden, teruggestuurde producten en zakelijk afschreven goederen. Deze producten worden gecontroleerd op beschadigingen, software, uiterlijk en kwaliteit en daarna worden ze opnieuw op de markt gebracht tegen een lagere prijs ten opzichte van de nieuwprijs. Met name Apple producten, die nieuw vaak erg duur zijn en een schevere prijs/kwaliteitsverhouding hebben ten opzichte van Android apparaten, komen zo binnen handbereik van mensen met een minder dikke portemonnee.

Top 5 refusbished retailers

Is je interesse gewekt? Wil je je apparaat verkopen, en/of een refurbished apparaat aanschaffen? Neem dan een kijkje op de volgende websites.

Ziet het er nog wel OK uit?

Natuurlijk kan er een verschil zitten tussen de ene en de andere refurbished telefoon. Vanbinnen, technisch gezien, zijn het wellicht gelijkwaardige producten, maar visueel kunnen ze verschillen. De refurbished markt heeft besloten de visuele conditie in te delen in 3 gradaties. Vaak A, B of C-grade genoemd en/of aangeduid met 3, 4 of 5 sterren. Dat betekent dat een A-grade als nieuw oogt, een B-grade is duidelijk gebruikt maar in goede staat, en een C-grade heeft flinke sporen van gebruik zoals beschadigingen, vlekken, barstjes.

Technische controle

Refurbished apparaten zijn vaak voorzien van een gloednieuwe batterij. Na de keuring worden er indien nodig nieuwe onderdelen geplaatst en na de technische keuring worden ook alle gegevens van de vorige gebruiker gewist. Tenslotte wordt hij voorzien van de nieuwste software.

Verpakking

Refurbished producten worden vaak in een neutrale verpakking geleverd.  De originele verpakking mag je niet hergebruiken: dat is zelfs strafbaar. Mag alleen bij nieuwe exemplaren. Wel stuurt de leverancier eventuele accessoires en een handleiding mee.

Nieuw abonnement?

Overweeg je een nieuw abonnement of een nieuw telefoon aan te schaffen? Lees dan onze tips over ‘Welk abonnement kiezen bij je Android of iPhone?‘.

Lees meer:

Ontdek hier onze:

Wil je meer tips om geld te besparen? Kijk hier >>

Wil je liever tips om meer geld te verdienen? Kijk hier >>

 

 

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.