Vijf geweldige boekhoudprogramma’s

De beste boekhoudprogramma’s voor alle ondernemers.

Veel ondernemers zien op tegen de boekhouding. Ze besteden het liever uit, of volgen een dure cursus om te leren boekhouden. Maar wist je dat er ook digitale software is die je heel veel werk uit handen neemt? Vijf van de beste boekhoudprogramma’s.

Er is genoeg te kiezen. Als (startende) ondernemer zul je eerst moeten ontdekken welke het beste bij je past. Je kunt gelukkig vaak een gratis proeftijd krijgen, waarmee je kunt ontdekken wat het programma precies voor jou kan doen. Ben je tevreden, dan kun je hem aanschaffen, en anders probeer je gewoon een andere.

De meeste online boekhoudprogramma’s hebben gebruiksgemak hoog in het vaandel. Ondernemers hebben immers veel tijd nodig bij het opbouwen van hun bedrijf, dus hoe minder tijd je eraan kwijt bent, des te beter het is. Ook zal een online boekhoudprogramma meestal de goedkoopste optie zijn, omdat je als zelfstandig ondernemer vaak betaalt al naar gebruik. Kleine bedrijven kunnen dus profiteren van een beperkt pakket. Vaak hebben ze ook een online helpdesk, waar je met vragen terecht kunt. Als alles eenmaal loopt, heb je minder kopzorgen, je bespaart tijd en geld en je zult je aandacht kunnen richten op belangrijkere zaken.

De beste boekhoudprogramma’s

De volgende online boekhoudprogramma’s zijn als beste getest. Mogelijk interessant voor jou! Probeer ze een voor een uit en ontdek gaandeweg welke perfect bij jou past.

Exact Online

Exact Online is de online, cloud-based versie van het bekende administratiepakket van Exact. Met Exact Online kun je je administratie makkelijk beschikbaar stellen aan de boekhouder of accountant. Je kunt zelf de boekingen doen en dan doet de accountant de controle voor de btw-aangifte. Het basis pakket van Exact Online heeft genoeg in huis en is een compleet administratie met alle benodigde functies. Heb je behoefte aan een specifiek type ondersteuning, dan zijn er meerdere extra modules verkrijgbaar.

Exact biedt ook online e-trainingen en webinars aan. Bij sommige live webinars kun je dan vragen stellen aan een expert.

Gratis Exact Online proefabonnement boekhouden proberen >>

boekhoudprogramma's

MoneyMonk

MoneyMonk is een helder, effectief en efficiënt boekhoudpakket speciaal voor (startende) dienstverlenende zzp’ers en freelancers. Het pakket is overzichtelijk ingericht, waardoor je als zelfstandig ondernemer zelf eenvoudig je administratie kunt bijhouden. Ook kun je gebruik maken van een handige app. Zo is het mogelijk onderweg jouw administratie up-to-date te houden, bonnetjes te scannen, uren en ritten te boeken en zo digitaal op te slaan.  Met dit programma kun je online factureren en boekhouden en de online software biedt ondersteuning voor vrijwel alle Nederlandse banken. Het is dus mogelijk bankmutaties van jouw bedrijfsrekening automatisch te importeren in het systeem. Ook de btw aangifte wordt met dit boekhoudprogramma automatisch voor je berekend.

MoneyMonk beschikt tevens over een helpdesk waar je met al je vragen terecht kunt. Moneymonk Proberen >>

e-Boekhouden.nl

Dit online boekhoudpakket werd speciaal voor zzp’ers en startende ondernemers ontwikkeld. Het heeft met de tools van e-Boekhouden alles in huis om een prima boekhouding te voeren. Het pakket is eenvoudig, maar wel compleet en bovendien makkelijk om in te stappen: uitgebreide voorkennis van boekhouden niet nodig. Het programma lijkt op een traditioneel boekhoudpakket, maar dan makkelijker: afschrijvingen gaan automatisch, inclusief het berekenen van de afschrijvingsschema’s.

e-Boekhouden biedt een complete online handleiding en een online kennisdatabank met voorbeelden en tips. Vind je geen antwoord, dan is er een helpdesk. Dit online boekhoudprogramma is voorzien van bankkoppelingen, heeft een mobiele app en ook de btw-aangifte wordt opgemaakt en verstuurd vanuit dit fijne programma. Bekijk e-Boekhouden >>

SnelStart

SnelStart, opgericht in 1982, is een familiebedrijf gespecialiseerd in boekhoudprogramma’s en facturatiemodules. Het boekhoudprogramma biedt je de software aan om zelf te factureren en te boekhouden. SnelStart streeft er naar eigen zeggen naar ”om de boekhouding van ondernemers 100% te automatiseren”. Er zijn koppelingen mogelijk die je veel tijd besparen als ondernemer en de automatische voorraadbeheerfunctie is ook een sterk punt. Je begint makkelijk met een beknopte variant en kunt door verschillende modules te combineren het pakket samenstellen dat je nodig hebt. Ook de app is een handige toevoeging en geeft je altijd inzicht in jouw administratie via een dashboard.

Je kunt zo eenvoudig onbeperkt online factureren en hebt de mogelijkheid om inkoopbonnen- en facturen automatisch te verwerken via een foto van je smartphone of tablet. Er is een helpdesk, een uitgebreid kennisplein, zijn er webinars en instructievideo’s ter ondersteuning. Daarnaast wordt er met dit programma automatisch van jouw administratie een back-up gemaakt. Zo kun je bij een fout terug naar een eerdere versie. Bezoek SnelStart >>

Couponactie INT boeken - aug

 

Reeleezee

Reeleezee is een boekhoudprogramma voor ondernemers. Het is makkelijk in gebruik en er is geautomatiseerd wat geautomatiseerd kan worden. “Je bent tenslotte ondernemer, geen boekhouder,” is de slogan van Reeleezee. Reeleezee zoekt sinds 2003 de beste oplossingen voor ondernemers en mikt dus op een flexibel pakket voor iedere ondernemer. De btw aangifte moet je echter wel zelf doen. Lees meer over Reeleezee >>

Wil je toch liever een echte boekhouder inhuren die de zaken helemaal voor je regelt?

Zoek en vind een uitstekende boekhouder via onze vergelijker >>

Meer lezen over verstandig met je geld omgaan?

Ontdek hier onze:

Wil je meer tips om geld te besparen? Kijk hier >>

Wil je liever tips om meer geld te verdienen? Kijk hier >>

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.