Zo bespaar je geld op vakantie

Kom niet platzak terug van vakantie

Op vakantie gaan is tegenwoordig een dure grap. De rem om geld niet uit te geven is op vakantie ook vaak weg, want ”je wilt toch genieten”. Maar wij hebben hier enkele tips om toch geld over te houden en te genieten!

  • Bespaar op pin-kosten. Als je in een land bent waar de Euro niet in omloop is, zal pinnen over het algemeen extra kosten opleveren. Lees je in voor vertrek, omdat je dan tegen een wisselkoers alvast wat geld kunt wisselen en zo pinkosten bespaart
  • Hou je uitgaven bij. Geef jezelf een budget per dag. Het spenderen kan namelijk snel uit de hand lopen, wanneer je het leuk hebt. 

  • Laat je niet ompraten door slimme verkopers. Er zijn veel mogelijkheden om dingen te kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, omdat er een verkoper was die je dan een leuk kettinkje of iets anders wil aanpraten. Zeker in landen als Turkije is men erg afhankelijk van de toeristenindustrie dus zal men uit alle macht proberen je over te halen tot een aankoop. In veel Europese landen zijn we die opdringerigheid van verkopers niet zo gewend.
  • Het is wel erg leuk om de cultuur van een ander land te leren kennen, daaronder valt ook het eten. Maar het is helemaal niet nodig om elke avond uit eten te gaan… kook ook eens een keertje thuis, als je een keukentje hebt.
  • Doe van tevoren onderzoek naar hoeveel iets kost in een ander land, je kunt zaken die in eigen land goedkoper zijn misschien beter meenemen naar de vakantieplek i.p.v. dat je allemaal artikelen voor een veel hogere prijs daar koopt.

Wil je graag meer handige tips lezen? Lees onze artikelen over geld besparen >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.