Investeren in bitcoin: hoe pak je het aan?

Digitale valuta, Bitcoin genoemd, is een modern soort geld. Hoe werkt het precies? En hoe pak je het aan?

Bitcoin is een moderne manier om geld te investeren en maakt gebruik van een besturingssysteem genaamd ‘blockchain’. Dit is een soort digitaal kasboek waarin alle bitcoindeelnemers kunnen zien bij wat voor betalingen een bitcoin is gebruikt. Het geld wordt geschapen door ‘bitcoinminers’, mensen die hun computer laten draaien om bitcoinbetalingen te valideren. Een andere manier om Bitcoin te verdienen is bijvoorbeeld het kijken van reclames met een website als btcclicks.com

Het programma achter de bitcoins heeft rekenkracht nodig om nieuwe bitcoins in de omloop te brengen. De bitcoinminers, die je kunt zien als een soort mijnwerkers, zetten hun computers hiervoor in en kunnen zodoende zelf bitcoins verdienen. Het addertje: hoe meer mensen meedoen, hoe moeilijker het wordt om bitcoins te minen. Want hoe meer rekenkracht er nodig is om de transacties te valideren. Bovendien heeft Nakamoto bedacht dat er maximaal 21 miljoen bitcoins in omloop kunnen zijn. Momenteel zijn er al 16 miljoen gemaakt, en in het huidige tempo zal tegen 2040 het plafond zijn bereikt.

Investeren in bitcoin

De meeste mensen kopen hun bitcoins online bij een ‘’exchange’’, een beurs. Bitonic, Coinbase en Kraken zijn voorbeelden. Om bitcoins te bewaren en uit te geven, heb je niets aan een bankrekening. Je moet een digitale portemonnee hebben, een zogeheten wallet.

Waarom investeren? Wat gebeurt er na 2040?

Net als bij de milleniumbug, is dit nog een raadsel. Het afgelopen jaar is de bitcoin gestegen in waarde met 500% – een lucratieve investering dus. Maar de koers schommelt wel ontzettend. Er zijn inmiddels honderden alternatieve voor bitcoin, zoals Ethereum, Ripple en Litecoin. Ook dat zijn dus wellicht interessante investeringen.

Je kunt Bitcoins ook gebruiken om te investeren in FutureAdPro >>

Meer lezen over geld verdienen >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.