Zelfstandige en zwangerschapsuitkering

Onderneemster en zwanger tussen 2005 en 2008? Vraag zwangerschapsuitkering aan!

Ben je bevallen tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008? Als je in die periode onderneemster of zzp‘er was, kom je in aanmerking voor een zwangerschapsuitkering. Vraag het zo snel mogelijk aan, in ieder geval voor 1 oktober 2018,  bij het UWV. Je kan recht hebben op een compensatie van maar liefst 5.600 euro bruto per bevalling.

Baby en Zwangerschapsuitkering

Hoe kan dat?

Tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 hebben zwangere onderneemsters massaal geen zwangerschaps- of bevallingsuitkering ontvangen van de overheid, terwijl ze er wel recht op hadden. Daardoor zijn er ongeveer 20.000 vrouwen die onterecht geen zwangerschapsuitkering kregen.

De minister van Sociale Zaken biedt nu alsnog een bedrag van €5600 bruto aan als financiële compensatie. Daarvoor moet je aanvraag voor 1 oktober 2018 ingediend worden bij de UWV. Daarna is het niet meer mogelijk om het geld op te vragen.

Wanneer ontvang je het?

Baby en Zwangerschapsuitkering

Het bedrag wordt je pas na 1 januari 2019 uitgekeerd. Dat komt omdat dat bedrag ook een deel van je inkomen is. Dat betekent dat het dus invloed heeft op eventuele toeslagen (denk aan kinderopvang-, huur- en zorgtoeslag) die je ontvangt. Als je het nu zou krijgen, zou je misschien aan het einde van dit jaar toeslag terug moeten betalen.

Door deze regeling heb je straks genoeg tijd om dat bedrag door te geven aan de Belastingdienst. En zodoende kun je voorkomen dat je straks geld verschuldigd bent.

Wees dus snel met je aanvraag en regel het hier >>

Lees meer over geld verdienen >>

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.